În ultimele decenii, media pe care o consumăm a fost revoluționată din nou:
Nu cu mult timp în urmă, singura formă de media disponibilă era radioul , dupa care , televiziuneaa intrat pe ușa principală în casa omului și a primit locul de onoare în sufragerie și a inceput să ne vorbească prin intermediul televizoarelor noastre, la care am răspuns recunoscându-i drept un plus de bun venit familiei noastre.
(Fapt interesant: când televizorul a devenit omniprezent în rândul publicului american, a avut un efect atât de puternic încât a modificat direcția alegerilor prezidențiale ).
Astăzi, mulțumită internetului, trăim în era informațională, unde orice puteți dori să știți, este la doar câteva apăsări de taste. Ba mai mult, aveți acces la mai multe tipuri de media decât orice generație dinaintea dvs.:
Dacă doriți să vizionați un film, puteți merge la Netflix; dacă doriți să citiți cele mai recente știri , puteți accesa un cititor RSS, cum ar fi Feedly, pentru a cumula articole de știri din toate punctele de știri preferate; și dacă doriți să ascultați muzică, aveți multe servicii de streaming din care să alegeți. Și nimic din toate acestea nu menționează rețelele de socializare și modul în care a schimbat peisajul media.
Acestea fiind spuse, internetul a adus și o altă nouă formă de consum media, iar mulți se întreabă dacă este legal: IPTV. În tot acest articol, vom analiza exact IPTV, cum funcționează și dacă este legal sau nu.
Noțiuni de bază: Ce este IPTV?
IPTV este un acronim pentru „televiziunea cu protocol de internet”. Interesant este că IPTV folosește aceleași protocoale exacte pe care le utilizează browserul dvs. web, ceea ce înseamnă că IPTV se bazează pe o adresă IP și accesează o rețea similară cu cea a internetului pentru a vă oferi programarea televiziunii.
Stai, care este diferența dintre IPTV și TV normal?
Bine, deci, în acest moment, s-ar putea să vă întrebați ce face IPTV diferit de televizorul dvs. de zi cu zi .
Ei bine, pentru început, există o diferență în modul în care vă este livrat conținutul. În ceea ce privește televiziunea obișnuită, fie ea prin cablu sau satelit, conținutul este transmis sub formă de semnale, iar televizorul dvs., sau un dispozitiv atașat, primesc semnalele respective și le interpretează pentru plăcerea dvs. de vizionare.
Cu toate acestea, IPTV funcționează diferit. Vedeți, în loc să depindeți de impulsurile de lumină transmise prin fibre optice sau de undele radio care sunt trimise printr-un satelit, IPTV trimite conținutul dvs. prin pachete de date care sunt livrate printr-o rețea privată.
Nu numai că tehnologia din jurul IPTV este mai avansată decât tehnologia TV normală, dar arhitectura de rețea necesară este, de asemenea, complicată și include transcodarea de la semnalele tradiționale la pachetele de date compatibile cu IP-ul. Însă, nu trebuie să vă dedicați în nimic, decât dacă doriți să înțelegeți IPTV la nivel tehnic.
O altă diferență este că, atunci când vine vorba de televiziunea obișnuită, puteți viziona doar ceea ce este difuzat chiar acum și, veți fi întotdeauna la mila furnizorului dvs. de conținut, forțat să vizionați orice vor să vă uitați.
În mod alternativ, există multe formate diferite de IPTV (ceva în care vom intra în scurt timp), iar cel mai popular este Video on Demand, care este scurtat ca VOD. Cu VOD, veți alege ce doriți să urmăriți și când să-l urmăriți, oferindu-vă un control mai mare asupra experienței dvs. de vizionare.
Oh, deci Netflix este considerat IPTV?
Ei bine … Nu exact.
Vedeți, chiar dacă Netflix trimit conținut video prin internet, nu vorbesc strict despre IPTV. Mai degrabă, sunt definite ca OTT, care înseamnă „over-the-top”.
OTT și IPTV sunt diferite și trebuie să le putem distinge unele de altele:
1. IPTV și OTT funcționează în moduri complet diferite:
Pentru început, OTT , în forma sa cea mai simplă, este despre livrarea de conținut media pe internet. Nu numai că sunt exemple principale Netflix , Youtube și Vimeo sunt de asemenea considerate OTT.
În acest moment, ar trebui să credeți că OTT și IPTV sunt una și aceeași, dar aici se află principala diferență:
OTT este distribuit fără a fi controlat de un anumit furnizor de servicii de internet, altfel cunoscut sub numele de ISP sau de un operator de sistem multiplu, scurtat ca MSO. Cu alte cuvinte, niciun ISP nu spune și nici nu sunt responsabili pentru conținutul care este produs și distribuit prin transmisiile OTT.
Din acest motiv, responsabilitatea exclusivă a unui ISP în ceea ce privește OTT este transferul pachetelor de date pe internet din punctul A în punctul B, nimic mai mult. Partea flip a acestei monede este că, în ceea ce privește ISP, pachetele de date pentru un film sunt tratate exact ca pachetele de date pentru un e-mail. Datorită acestui fapt, calitatea conținutului pe care îl primiți prin OTT este definit în principal de conexiunea dvs. de internet.
În ceea ce privește IPTV, lucrurile stau un pic diferit. Deși IPTV folosește protocolul internet, conținutul în sine este transferat printr-o rețea privată furnizată de ISP și dedicată IPTV în cauză, iar pachetele nu trec niciodată prin internetul public. Cu alte cuvinte, ISP devine responsabil pentru ceea ce este difuzat și îl poate controla așa cum consideră de cuviință.
Văzând cum IPTV este transferat printr-o infrastructură special dedicată, ISP poate asigura o calitate mai înaltă a conținutului video. La urma urmei, pachetele de date în sine sunt tratate diferit, iar IPTV este controlat de valori standardizate.
Datorită faptului că OTT și IPTV funcționează diferit, modelele de afaceri și conținutul care urmează sunt diferite. De exemplu, în timp ce OTT se bazează pe agregatoare de conținut și conținut generat de utilizator, IPTV transmite conținut mai curat și cu o valoare mai mare a producției.
În acest moment, dacă simțiți că acest lucru este confuz și capul dvs. se învârte, singurul lucru pe care trebuie să-l rețineți este acesta:
OTT este conținut livrat pe internetul public.
IPTV este conținut livrat printr-o rețea privată, dar utilizează aceeași tehnologie a internetului.
2. Echipamentul necesar este diferit:
O altă diferență cheie, care va intra în joc ulterior, este că OTT necesită doar o conexiune la internet și un laptop, în timp ce IPTV necesită mai multe echipamente specializate. (Ce este acest echipament specializat va fi discutat mai târziu.)
3. Atât OTT, cât și IPTV au câteva similitudini:
În afară de difuzarea utilizării tehnologiei IP, OTT și IPTV au o mulțime de asemănări, cea mai proeminentă fiind aceea că ambele împărtășesc aceleași formate: VOD, medium time-shifted și TV live. Acestea fiind spuse, atunci când vorbim despre formate de IPTV, vom menționa, de asemenea, unii furnizori de conținut OTT pentru a vă ușura înțelegerea formatului despre care vorbim.
Care sunt formatele IPTV?
În general, IPTV poate avea una dintre cele trei arome : Video on Demand, media cu schimb de timp și IPTV în direct.
• Video la cerere:
După cum sugerează și numele, Video on Demand se referă la obținerea conținutului dorit atunci când doriți. Un exemplu principal de acest lucru pe care îl cunoașteți probabil este site-urile de filmare, cum ar fi Netflix, și Amazon Prime Video. (Aceștia sunt toți furnizorii de conținut OTT, dar obțineți imaginea)
Ba mai mult, atât timp cât conținutul pe care doriți să-l urmăriți este deținut de serviciul dvs. de streaming, puteți cere să îl urmăriți, indiferent de vârstă. Chiar dacă acest lucru poate părea evident, acesta este în contrast puternic cu următorul tip de IPTV.
• Media pe timp:
Acest tip de IPTV este foarte asemănător cu „catch-up TV”, unde puteți viziona emisiuni pe care le-ați ratat mai devreme. Cu toate acestea, spre deosebire de VOD, conținutul nu va fi disponibil la nesfârșit; în schimb, aveți o fereastră specifică de timp în care puteți urmări conținutul.
După ce a trecut acest timp, conținutul va fi eliminat din selecția radiodifuzorului. Ce înseamnă asta pentru tine este că nu poți reedita un spectacol care a fost difuzat acum câțiva ani. Pe scurt, diferența principală între VOD și media cu timp este de valabilitate a conținutului.
Astfel, unul dintre cele mai bune exemple ale acestui format este iPlayer-ul BBC.
• IPTV în direct:
Acest format este probabil cel mai asemănător televiziunii cu difuzare obișnuită. Cu alte cuvinte, IPTV în direct vă permite să vizionați emisiuni în direct, ceea ce este ideal dacă doriți să vă bucurați de un anumit eveniment sportiv așa cum se întâmplă. De fapt, dacă vă abonați la un canal IPTV în direct, puteți urmări jocul pe telefon în timp ce sunteți în mers.
În afară de venirea la internet prin cablu sau prin satelit, IPTV în direct este mai mult sau mai puțin la fel cu televizorul obișnuit.
Unele canale TV în direct excelente pe care le puteți consulta sunt Sling TV , FOX Sports Go și CBS Sports HQ.
Dacă te uiți pe internet, s-ar putea să găsești mai multe tipuri de servicii IPTV, dar probabil că tot ce vei găsi va fi derivat din cele trei tipuri de mai sus. De exemplu, iată alte două tipuri pe care le puteți întâlni:
• Video în apropiere la cerere:
Acesta este un serviciu de plata pe viziune. Ideea este că există un program de difuzare specific, pe care spectatorii îl pot privi și pot alege să urmărească conținutul care îi interesează cel mai mult. Acest model este ideal pentru mai mulți utilizatori, toți care ar fi abonați la același serviciu.
Totuși, acest tip de serviciu IPTV este aproape un amestec între modelul TV live și video la cerere.
• TV la cerere:
În loc să fie nevoit să urmăriți o programare specifică, puteți viziona un anumit canal online. Cu toate acestea, spre deosebire de televizorul obișnuit, puteți viziona canalul ori de câte ori vi se potrivește în orice punct al programării canalului.
Practic este VOD; chiar și acronimul său este TVOD. Singura diferență este în ceea ce privitorul poate cere să urmărească.
Ok, deci care este starea actuală a IPTV?
Chiar dacă baza de spectatori pentru IPTV este încă destul de mică în comparație cu forme mai convenționale de media, cum ar fi TV, a crescut în ultimii ani. Această creștere a fost alimentată de extinderea rapidă a furnizorilor de conținut:
pe de o parte, produc suficient de noi emisiuni originale pe o bază anuală suficient pentru a satisface cel mai neplăcut observator de acolo. Pe de altă parte, ei caută întotdeauna proprietățile existente pe care să le cumpere și, eventual, să le extindă.
Cu toate acestea, după cum vă puteți spune, cel mai proeminent tip de IPTV este video la cerere. Cu toate acestea, atât mass-media cu timp, cât și IPTV în direct au obținut aceeași popularitate cu fratele lor mai matur.
Acestea fiind spuse, mass-media în timp a devenit mai populară recent, dar nu necesită atât de multă configurare. În consecință, oamenii au descărcat aplicațiile FOX, CBS și NBC și au urmărit emisiunile pe care le-au ratat mai devreme.
În ceea ce privește IPTV-ul în direct, există mai mulți jucători care arată și câștigă tracțiune. Cu toate acestea, toate sunt departe de a deveni mainstream, în special atunci când le compari cu VOD.
Mai mult, nu trebuie să fii surprins să afli că sportul pare să fie cel mai popular tip de conținut IPTV în direct. La urma urmei, pentru un adevărat fan sportiv, nimic nu poate înlocui experiența de a urmări live echipa preferată. Drept urmare, mai mulți furnizori de conținut oferă pachete sportive cu abonament.
Înainte de a continua, ar trebui să vorbim despre o tendință mai interesantă care afectează peisajul actual al IPTV: apar câteva servicii care le permit utilizatorilor să își creeze și să producă propriile lor VOD și servicii de transmisie live .
Deci, dacă simțiți că aveți un anumit talent pe care doriți să îl împărtășiți cu lumea sau dacă simțiți că sunteți destul de informați despre un anumit subiect, puteți începe propriul canal și puteți împărtăși acea parte din dvs. cu restul lumii.
Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un furnizor de servicii care să aibă lățimea de bandă și capacitatea de server de care aveți nevoie. După aceea, după ce vă înscrieți la unul dintre planurile lor, puteți începe să încărcați conținutul dvs. și să îl distribuiți prin canalele de distribuție ale acestora.
Și ce înseamnă viitorul pentru IPTV?
Ei bine, această întrebare este ceva mai greu de răspuns. De fapt, nimeni nu știe sigur numărul actual de utilizatori IPTV, cu atât mai puțin viitorul număr. Un factor care încurcă orice încercare de a înțelege problema este numărul mare de furnizori și nu toți furnizorii folosesc același format.
Mai mult decât atât, există o mulțime de conținut piratat, care este ceva despre care vom vorbi mai mult atunci când vom explora legalitatea IPTV.
Acestea fiind spuse, iată câteva numere brute care ne pot ajuta să facem ghiciri educate despre viitorul acestei tehnologii:
• Numărul oficial de abonați IPTV pe tot globul este de peste 130 de milioane.
• La sfârșitul anului 2015 s-a înregistrat introducerea a peste șase milioane de abonați.
• China este un jucător important în acest domeniu. În ultimul trimestru al anului 2015, China a fost responsabilă pentru introducerea a peste 3,7 milioane de noi abonați la IPTV. Mai mult, piața cu cea mai rapidă creștere este în Asia și este, de asemenea, cea mai mare.
• Pentru a conduce acasă punctul de mai sus, din punct de vedere al numerelor, Europa și Asia au cel mai mare număr de abonați. Cu toate acestea, din punct de vedere al veniturilor serviciilor, Europa și America de Nord se bucură de partea leului. Acest lucru se datorează faptului că abonații chinezi și indieni generează venituri medii foarte puține pe utilizator (ARPU pe scurt) în comparație cu țările din partea de vest a globului.
Așadar, pe baza informațiilor de mai sus, s-ar putea să vă întrebați ce au de spus experții:
• Pentru un singur lucru, IPTV va deveni mai popular. De fapt, Grand View Research a emis un raport în care au afirmat că, până în 2025, piața IPTV ar trebui să valoreze aproximativ 117 miliarde de dolari. Dacă doriți să aveți un cadru de referință, piața IPTV a fost de aproximativ 38,21 miliarde USD în 2016.
Această creștere va proveni din două surse: În primul rând, cererea crescută a utilizatorilor este obligată să conducă venituri. În al doilea rând, rețelele mai bune vor face IPTV-ul mai accesibil pentru mai multe persoane.
• Dacă doriți să știți ce au spus alte firme de cercetare de piață, iată o privire rapidă.
Zion Market Research a publicat o lucrare în care a declarat că piața IPTV ar trebui să se bucure de o rată anuală de creștere de 18,01 la sută, ceea ce face ca întreaga piață să valoreze 93,59 miliarde de dolari până în 2021. Ce este interesant de reținut este că atunci când acea hârtie a fost publicată în 2015, IPTV piața era în jur de 34,67 miliarde de dolari.
O altă agenție cu numele de Transparency Market Research a prezis că veniturile globale din IPTV ar trebui să ajungă la 79,38 miliarde USD până în 2020. Chiar dacă acest număr pare mai puțin optimist în comparație cu celelalte două firme de cercetare, acesta rămâne totuși impresionant atunci când luăm în considerare că întregul Piața IPTV a fost evaluată la 24,94 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că piața ar fi trebuit să experimenteze o creștere anuală compusă de 18,1 la sută pentru a atinge predicția Transparenței.
Ceea ce merită subliniat aici este că, în ciuda unor diferențe minime, toate aceste firme de cercetare au fost de acord că IPTV va crește agresiv în următorii câțiva ani.
• Ca o consecință directă a acestei creșteri agresive, televiziunea prin cablu va trebui să cedeze o mare parte din cota de piață. De fapt, modul în care TV-ul obișnuit va pleca pe termen lung în fața concurenței dure provocate de OTT și IPTV este o idee a oricui.
• Având în vedere că IPTV le permite utilizatorilor să-și creeze propriile canale, aceasta înseamnă că nu trebuie să ne așteptăm doar la creșterea din partea cererii, dar și în ceea ce privește oferta trebuie să crească. Și, cu mai multe varietăți și oferte disponibile, oamenii nu se vor limita la ceea ce trebuie să le arate emitenții.
• Principala competiție pe care IPTV trebuie să o facă față este din media OTT. Prin urmare, va deveni o problemă a telespectatorilor care trebuie să cântărească între două considerente: libertatea internetului față de videoclipurile de înaltă calitate ale ISP-urilor. Prin urmare, un factor important al modului în care tarifele IPTV în viitor vor depinde dacă furnizorii de comunicații vor putea oferi o experiență de utilizator mai bună decât ceea ce OTT are de oferit.
Acest lucru este bine și bine, dar de ce unii oameni pun întrebarea: IPTV este legal?
Din tot ce ai citit până acum, nimic nu ți-a dat un motiv să crezi că IPTV ar putea fi ilegal. La urma urmei, totul pare să fie peste bord, iar serviciile furnizate sunt furnizate de companii legitime. Unde este problema?
Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să luăm mai întâi o ocolire rapidă și să răspundem la o altă întrebare pe care am sărit-o mai devreme.
Echipamentele necesare pentru IPTV:
Când discutăm diferențele dintre IPTV și OTT, am menționat că IPTV necesită echipamente speciale pentru a funcționa. Acum, vom analiza care este exact acest echipament.
Pe scurt, utilizatorii au nevoie de trei echipamente pentru a se bucura de IPTV:
1. Un dispozitiv compatibil serviciilor IPTV:
La abonarea la un anumit serviciu, un furnizor de servicii poate oferi unui client un dispozitiv compatibil, denumire scurtată ca STB. STB este echipamentul responsabil pentru decodarea și decriptarea fluxurilor TV și VOD care vin la acesta prin rețeaua privată.
Trebuie remarcat faptul că seturile de top setbox au mai multe forme și dimensiuni, de la dispozitivele efective pe care le așezi lângă televizor până la stick-uri mici pe care le poți conecta la usb-ul televizorului prin care poti receptiona semnalul pe care îl primește de la furnizorul de servicii.
2. Un router:
Pentru a putea primi orice conținut, trebuie să vă conectați set top-ul la rețeaua privată prin utilizarea unui router. Odată conectat, STB va putea trimite cereri și cereri către serverele centrale.
3. Un terminal de afișare:
Mai simplu spus, aveți nevoie de un televizor pentru a vă putea bucura de programarea IPTV care v-a fost livrată.
Conform acestei setări, trebuie să observați câteva lucruri. În primul rând, set box-ul principal este principalul mod de comunicare pe care îl are telespectatorul cu furnizorul de servicii: STB este ca un receptor folosit pentru TV prin satelit, un instrument necesar pentru ca spectatorul să poată naviga pe canale.
În al doilea rând, având în vedere că set-boxul vă poate fi oferit de către furnizorul dvs. de servicii, acesta este preprogramat și este gata să vă vizionati canalele preferate după ce ați configurat routerul.
În al treilea rând, dacă doriți să vă bucurați de IPTV, dar nu doriți dificultatea unui set top box, puteți utiliza computerul în schimb. Chestia este că computerul dvs. poate decoda pachetele pe care le primește pe internet, permițându-vă să urmăriți programarea preferată pe IPTV. Însă, televizorul dvs. nu este capabil să îndeplinească aceeași probă, explicând necesitatea setului de top.
De ce toate aceste accente pe set set top?
Problema este că unii dezvoltatori aleg să modifice dispozitivele de set-box, să modifice programarea internă și să permită proprietarului să acceseze continut premium pentru vizualizare.Drept urmare, proprietarii de seturi manipulate sunt capabili să achite obligația de a plăti o taxă grea pentru a urmări acest conținut premium.
Fără a intra în detalii prea mari, dezvoltatorii modifică dispozitivele și instalează suplimente configurate piraterie, care permit spectatorilor să urmărească conținutul despre care nu se presupune, de aceea încalcă mai multe legi privind drepturile de autor.
Acest tip de experiență de vizionare este denumit „flux ilegal” și dacă dispozitivul vă permite să vizionați conținut gratuit, în timp ce ar trebui să plătiți pentru acest conținut, atunci dispozitivul dvs. este probabil ilegal.
Țineți o secundă, totul pare familiar:
Dacă toate acestea vi se par cunoscute, probabil că ați auzit despre dispozitive Kodi piratate.
Kodi a fost o aplicație care a apărut în urmă cu câțiva ani pentru a permite transmiterea în flux pe laptopuri, tablete și smartphone-uri.
Problema aici este că câțiva dezvoltatori au reușit să sparga Kodi și nu a trecut mult timp până când dispozitivele Kodi au fost vândute complet încărcate cu aplicații care permit piratarea conținutului tv premium. În acest punct al poveștii, autoritățile au decis să intervină și să aresteze pe oricine a vândut cutii Kodi piratate.
În mod similar, IPTV nu este altceva decât un program instalat pe un dispozitiv compatibil cu serviciile de streaming.
Ce zici de IPTV? Este IPTV legal?
După cum probabil ați ghicit până acum, IPTV este complet legal, dacă nu cumva a fost modificată setu-top ul pentru a permite piratarea. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atât de simple.
Cu toate acestea, cu IPTV, mai mulți furnizori de servicii ilicite vor percepe utilizatorilor lor o taxă lunară sau anuală pentru a beneficia de conținut premium cu mult mai puțin decât ceea ce ar fi plătit în condiții normale. Cu toate acestea, deoarece utilizatorul plătește o taxă de abonament regulată, unii utilizatori ar putea considera că acest lucru este legal.
Adevărul este că nu este.
Atâta timp cât dispozitivul dvs. IPTV are suplimente terțe care vă permit să accesați conținut ilegal, dispozitivul în sine este ilegală, iar vânzătorul care v-a vândut-o este cu siguranță din partea greșită a legii.
Vorbind despre ce, ce are de spus legea despre ceva din toate acestea?
Legea este întotdeauna lentă pentru a fi la curent cu tehnologia zilei, dar o lecție instructivă poate fi învățată dacă ne uităm la ce s-a întâmplat cu dispozitivele Kodi.
Încercați să blocați fluxul:
Entitățile care dețineau drepturile asupra conținutului produs, precum și furnizorii de servicii originali – cred că Premier League și Sky TV – au lucrat neobosit pentru a reduce completările ilegale care erau plasate pe dispozitivele Kodi.
Mai mult, UE a dat o hotărâre, care a declarat că oricine transmite conținut video piratat comite o infracțiune. De fapt, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a afirmat că „reproducerea temporară a unei opere protejate prin drepturi de autor, obținută fără acordul titularului dreptului de autor, NU este scutită de„ dreptul de reproducere ”.
Această hotărâre a UE a oferit furnizorilor de servicii un impuls mai mare pentru a lupta împotriva persoanelor care își piratează conținutul. Mai mult, mulți dintre acești furnizori, din nou, precum Sky și Premier League, și-au asumat capitalul substanțial pentru a ajuta această luptă.
Pentru a evidenția modul în care această luptă a evoluat în ultimii ani, putem să ne uităm la Premier League și cum a fost dornică să se prăbușească de piratarea aferentă lui Kodi. În iulie 2018, Premier League a reușit să reînnoiască mandatul de către Înalta Curte, ceea ce le-a permis să blocheze orice jocuri care erau live în Marea Britanie. În plus, furnizorii de servicii de internet din Marea Britanie au fost obligați să aplice această blocare a fluxurilor în timp real.
Astăzi, persoanele din Marea Britanie trebuie să respecte instrucțiunile oficiale privind dispozitivele de streaming, care a fost emisă în urmă cu mai bine de un an de către guvernul britanic. În plus, transmisia ilegală devine din ce în ce mai grea cu fiecare zi care trece, ca urmare a interdicțiilor și blocurilor care se creează în fiecare zi.
Înapoi la IPTV, la cât de multe probleme s-ar întâmpla teoretic dacă ar transmite fluxul de conținut folosind un dispozitiv setat ilegal?
Înainte de orice, ar trebui să știți că transmiterea ilegală de conținut este o infracțiune procesabilă. Dar, în timp ce vânzătorii din Regatul Unit au fost atacați și arestați, nimeni nu a fost pus până acum în cătușe pentru streaming de filme ilegale; oricât de ciudat ar părea, probabil se datorează cât de răspândite sunt utilizatorii finali pentru proprietarii de drepturi de autor și furnizorii de servicii.
Indiferent de cât de largă ar putea părea baza de utilizatori, doar pentru că până acum nu au existat arestări, nu înseamnă că nu se va întâmpla în viitor. Pe deasupra, mulți dintre acești furnizori de servicii se bazează pe servere de la domiciliu pentru a le trimite utilizatorilor fluxurile ilegale; din nou, acest lucru este ușor de urmărit.
Prin urmare, considerând că furnizorii de servicii ilicite nu au protecția și securitatea necesară pentru a-și menține utilizatorii anonimi, acești utilizatori sunt întotdeauna în pericol de a fi aflați, arestați și urmăriți penal în măsura legii.
Deocamdată, prin lege, furnizorii de servicii de internet sunt obligați să identifice nu numai activitatea online ilegală, ci și să încerce să o oprească. Mai mult, există deja o mulțime de tehnologii pentru a detecta streamingul ilegal.
Deci, ce s-ar întâmpla dacă ISP-ul dvs. te-ar prinde în fluxul de conținut video ilegal?
Într-un astfel de scenariu ipotetic, pentru prima dată când vă prinde ISP-ul, vă vor trimite un avertisment scris în care vă vor cere să „încetați și să renunțați” la orice comportament ilegal.
Acum, să spunem că alegeți să nu vă luați ISP în serios și să continuați activitățile de streaming ilegal. În acest scenariu, dacă ISP-ul dvs. vă prinde din nou, vor fi în drepturile lor de a-și retrage serviciile de internet. În plus, aceștia pot alege să vă raporteze autorităților, ducând în cele din urmă la urmărirea dvs.
Există alte probleme pe care le-ar putea rezolva în afara legii?
Ca și alte părți ilegale ale web-ului, accesarea serviciilor de streaming ilicit vă lasă deschis să fiți piratat sau să aveți malware instalat pe dispozitiv.
Un alt risc este ca utilizatorii care plătesc pentru servicii de streaming ilegal să nu garanteze nici calitatea conținutului video, nici faptul că vor primi conținutul în primul rând. La urma urmei, acesta este, în mod evident, unul dintre acele cazuri în care niciun contract nu este executoriu, oricât de clădit ar părea.
Să recapitulăm:
Am pornit prin introducerea conceptului de IPTV și explicarea modului în care IPTV diferă atât de la televiziunile obișnuite, cât și din mediile OTT. Ulterior, am analizat cele trei formate principale ale IPTV: Video on Demand, TV cu timp și TV Live.
Odată ce am fost pe deplin familiarizați cu această nouă formă de mass-media, am analizat situația actuală și am explorat unde ar putea fi îndreptată în viitor. Am văzut că piața IPTV a crescut în ultimii ani și este de așteptat să crească în viitorul apropiat.
După aceea, ne-am aprofundat în legalitatea IPTV. Ne-am dat seama că IPTV este complet legal, dar modificarea set box-ului pentru a încălca drepturile de autor ale altor persoane este ilegală. Având în vedere această distincție, am continuat să înțelegem mai bine unde se află legea din cutiile ilegale, precum și care ar fi ramificările pentru cineva prins în flux ilegal.
În sfârșit, există câteva întrebări la care nu trebuie să răspundem încă: Cum va afecta proliferarea IPTV în viitor asupra consumului nostru media? Va face legea să adopte o abordare și mai grea față de streamer-urile ilegale? Sau vor câștiga streamerele ilegale în cele din urmă, determinând furnizorii de servicii IPTV să-și regândească modelul de afaceri? Cum rămâne cu OTT, nu va reuși IPTV-ul sau cei doi să împartă piața împreună?
Acestea sunt toate întrebările la care nici eu, nici nimeni altcineva nu au răspunsuri în acest moment, dar sunt distractive de gândit.